0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.
Реальный пример из жизни
Значит считаем так. 25 метров 2 секунды до земли. (приблизительно, десятые не берём до уваги ) Чтоб схватиться за ручку парашюта надо надо бросить клеванту. 1 минус.Вместо того чтоб стабилизировать крыло. Вытаскивать и бросить с силой парашют тоже надо время. 2 минус И 3 минус, что время было потрачено в пустую. На ненужные действия. По тому что он не откроется. Хотелось бы ещё мнений, возможно вариации...
Краще б я тоді розгубився, Вася. Якраз навпаки. По відчуттям відразу зрозумів що все буде проходити досить жорстко, а висоти дуже мало. Тому за запаскою рука потягнулася відразу. Біда в тому що до запаски так і не дотягнувся. На параглайдінгфорумі вже аж потім знайшов обговорення такої проблеми (пілотам важко дістати до запаски в певних положеннях в конкретній підвісці). Так що в мене не було втрат часу на роздуми, кидати запаску, чи тримати крило. Просто не дотягнувся...
WV X-Alps GTO. Суперова класна підвіска, добре рулиться, комфортна, зручна, містка, легка, аеродинамічна. Тільки деяким пілотам здалося (тобто не тільки мій досвід), що в крайньому лівому заваленому положенні важко дотягнутися до запаски. Так буває при великій лівій асиметрії. При тому, що деякі інші власники цих підвісок, яким довелося застосувати запаску на практиці, і з якими я спілкувався, не поділяють таку думку. Скоріше за все, тому що вони застосовували запаску з іншого положення. Адже це ж потрібно щоб співпав ряд умов, велика ліва асиметрія, пілот не зміг утриматись за правий ві-лайн, глибоко завалився на ліву сторону. І мало висоти, тобто ти не маєш часу довго там шурхатись розбиратися чому ти не дотягуєшся, "а ну перекорячуся я в підвісці, потягнуся ще далі". Як не дістав відразу, то висоти мало, повертаємося до дуже екстренних спроб стабілізувати крило. Для таких ситуацій скажу такі висновки. Правильна ідея - мати фронтальну запаску. І ще більш важливо тренуватися до автоматизму діставати запаску з будь-якого положення, хоч фронтальну, хоч бокову. Тренуватися до залізного, 100%-го автоматизму. Тобі мають посеред ночі прокричати на вухо, - Запаска!!!, - і ти маєш до неї дотягнутися і вдало кинути. До всього, не потрібно літати по роторам, або в якихось непевних ситуаціях. Хоча, як ми бачили по раніше викладеним відео, такі ситуації все рівно можуть парапланериста знайти. А ще відпрацьовувати контроль над крилом. І бажано таки відвідати SIV-курс, хоч будеш мати віддалене ПРАКТИЧНЕ уявлення та ПРАКТИЧНІ відчуття, що відбувається при глибоких асиметріях, негативках, зривах...
Относительно запаски в кокпите - как лучше крепить фал? На основные карабины, или через стандартную проводку на плечевые обхваты?
Пропозиція до адміна: у користувачів, профіль має бути заповнений повністю, в тому числі і вік (щоб було видно хто кого вчить) крім того має бути введена ще одна позиція - НАЛІТ. Хто рахує що над містом літати круто, з часом буде сидіти вдома і тицяти зрідка в клаву як я (сідав у селі, та не склалося, про подробиці не буду)