Поиск от Google

Андрій Чучко має всі повноваження як Адміністратор та модератор на цьому сайті.

Автор Тема: Sky Country Ascet Pilot + Ascet Air - подвеска пилота + пассажира  (Прочитано 7620 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Yavorsky V.A.

• Sr. Member
В серии подвесок Ascet появился еще один размер L-XL для крупных пилотов и пассажиров.
Также добавлены новые варианты расцветок.
Вес подвесок с карабинами и фалами запаски - по 1200 гр. Стоимость подвесок - по 200 евро.
Подвеска пассажира конвертируется в рюкзак, при пешем подъеме на гору в него можно распределить часть снаряжения из основного рюкзака. 

Описание здесь: http://sky-country.com/ru/ascet/
« Останнє редагування: Листопад 09, 2016, 21:56:20 від Yavorsky V.A. »

Offline Yavorsky V.A.

• Sr. Member
Еще фото.

Offline mr.jay

• Gin Carrera
  • Hero Member
  • Євген 3аре4енський
Клевые цвета  :0-133:
+38(O96)46-86-2O5

Offline Yavorsky V.A.

• Sr. Member
А вот так подвески проходили проверку на прочность:
https://vimeo.com/159225969

Offline Yavorsky V.A.

• Sr. Member
К пилотской подвеске добавлен съемный мусс-протектор. Также обновлена ручка запаски.

Offline Ozz

• Андрій Когут
  • Hero Member
  • SC Space
підвіску в розмірі М можна подивитись, помацати, попробувати в Кременці у Толіка
в розмірі L у мене у Львові.

Також, кому цікаво, можу поділитися досвідом використання - зробив в такій десь з 30 польотів.
Крім того СК оперативно відреагували на всі зауваження і внесли правки.

Буде час - спробую написати щось типу огляду.
Якщо коротко - то підвіскою задоволений на всі 110%  ;)
А буржуйські аналоги стартують цінами в 2-3 рази більшими.

Offline Konfetka

• Newbie
Полетала некоторое время с подвеской Ascet и насобирала список важных проблем.

По запаске и кокпиту - у меня облегчённая запаска, как на фото подвески с сайта производителя.

1. Фал запаски начал перетираться после одного дня полетов. Замотала изолентой.
https://drive.google.com/open?id=0BzFfhVBRk_INcTdZaE4yOFNPd1lEVUpTNWtvREVCREVjbElV

2. Концы фала разной длины.
https://drive.google.com/open?id=0BzFfhVBRk_INOUR6MGRtbUN3bFhSLVJQVXFPZVg2ZzZqTmxV

3. Ручка запаски держится на двух липучках. Моих усилий недостаточно, чтобы выдернуть её сидя в подвеске. Одну липучку заклеила изолентой.

4. На кокпите слишком узкая липучка, которая находится на изгибе, поэтому приборы плохо держатся, находятся в очень неудобном положении.

5. Нет места для рации. Никаких кармашков или петель. Зато есть липучки на лямках, которые намекают на пассажирскую подвеску.

По подвеске. Производитель нам обещает: "Конструкция подвески и регулировки позволяют совершать несколькочасовые ХС полеты не вызывая усталости или дискомфорта пилота". Приобрела подвеску и поехала полетать маршруты в условиях гор и долин. Мои личные впечатления от трех недель полетов в подвеске.

1. Она легкая. Но крыло не влазит в рюкзак подвески, а значит нужно носить с собой дополнительный рюкзак. Для маршрутных полётов не имеем никакой выгоды в весе. Можно взять чуть более тяжелую подвеску-трансформер в которую вмещалось бы крыло.

2. Эир бэг есть только снизу. Спина не защищена. У меня было падение на спину при посадке на очень ограниченную площадку, к счастью, падала с небольшой высоты, отделалась легким ушибом.

3. Надувается эир бэг не полностью. Его передняя стенка под напором воздуха вминается во внутрь. При ударе резкое увеличение обьема эир бэга (от возврата передней стенки в рабочее положение), снизит внутреннее давление и защитные свойства протектора. Вмятое набегающим потоком дно видно  на фото.
https://drive.google.com/open?id=0BzFfhVBRk_INelhOS3ozRkZIbWM

4. В полете бедра опираются на два раздельных ножных обхвата, под каждым из которых проходит ремень. С этим связано несколько проблем при длительных полетах. Во-первых, ремени передавливают заднюю поверхность бедра, нарушая кровообращение в ногах. Во-вторых, постоянно расходящиеся левый и правый обхваты, нужно силой мышц ног держать вместе, ноги при этом необходимо держать в сцепленном стопами состоянии. После полутора-двухчасового полёта ощущается сильная боль в мышцах и непреодолимое желание идти на посадку. Подножки в комплекте у меня почему-то не было.
На фото видно как ремень продавил ножной обхват.
https://drive.google.com/open?id=0BzFfhVBRk_INUkNHcExLWjlsdjRJQWVGTHhRSVJLbGZZYXRZ

5. В полете не ощущается жесткой опоры на спинку сидения. Особенно чувствуется отсутствие поддержки в поясничном отделе. Через 30-40 минут полета начинает болеть спина.

6. Подвеска излишне "нервная". Любая неровность воздуха мгновенно ощущается, это делает полет очень дискомфортным и энергозатратным. При полетах в термических потоках очень трудно управлять весом, потому что сидение "играет" под попой, не давая возможности точно перенести вес и четко сконцентрировать его на одной стороне сидения. Отсюда неточная обработка потоков и физическая усталость.

7. Акселератор присутствует, но практически не работает. В подвеске есть только один блочок для акселя на краю сидения возле колен, веревка акселя, пройдя через него, напрямую соединяется с веревкой акселя на рядах крыла. Пытаясь выжать аксель я летала вертикально стоя на нем, нагружая его всем весом, но не смогла выжать его ни на сантиметр. Очень странно, но крюк брюмеля на веревке акселя на рядах крыла, соединяется со странного вида карабином с муфтой, идущим в комплекте с акселем подвески. Это выглядело тем более странно, от того, что крыло и подвеска одного производителя.

8. Бывает, что во время усаживания в подвеску после старта, ножные обхваты заворачиваются и их очень трудно расправить в полёте.

Не смотря на все сложности эксплуатации подвески, она может подойти для коротких полётов с небольших горок или недолгих полетов в динамике с возможностью посадки на большую ровную площадку, но никак не для XC полетов как рекомендует производитель.

Надеюсь, что этот отзыв никого не обидит и поможет ускорить мировой прогресс в разработке подвесок ;)
« Останнє редагування: Лютий 19, 2017, 01:31:14 від Konfetka »

Offline Ozz

• Андрій Когут
  • Hero Member
  • SC Space
1. Фал запаски начал перетираться после одного дня полетов. Замотала изолентой.

Об що саме перетирається фал? Можете свотографувати "все в зборі" і вказати об що саме перетирається фал?
Перетирання така штука - і стальний трос можна перетерти  :)

2. Концы фала разной длины.

На скільки см чи мм? Як цей "недолік" проявляється на практиці?

3. Ручка запаски держится на двух липучках. Моих усилий недостаточно, чтобы выдернуть её сидя в подвеске. Одну липучку заклеила изолентой.

Нову ліпучку навіть на одязі деякий час важко відліпити  ;D Думаю виробнику варто робити "жіночий" кокпіт з вужчими ліпучками, щоб на їх роз'єднання потрібно було менше сили.
Може як варіант її можна штучно "зістарити" повідліпляти туди сюди кілька десятків разів.  ???
На моїй теж ручка тримається досить міцно. В моєму випадку це більше плюс - так як немає ризику випадкової розчековки. А в момент бойового застосування вона смикнеться так шо ойойой  :)

4. На кокпите слишком узкая липучка, которая находится на изгибе, поэтому приборы плохо держатся, находятся в очень неудобном положении.
Залежить якого розміру прилади і де саме ліпучка знаходиться на "тапці" приладів. Загалом підозрюю що з цим може бути проблема і "кокпіт" треба доопрацювати.

5. Нет места для рации. Никаких кармашков или петель. Зато есть липучки на лямках, которые намекают на пассажирскую подвеску.
Згідний - петель і резинок для рації бракує. Липучка на лямках не натякає а так і є - підвіска заточена також як пасажирська.

1. Она легкая. Но крыло не влазит в рюкзак подвески, а значит нужно носить с собой дополнительный рюкзак. Для маршрутных полётов не имеем никакой выгоды в весе. Можно взять чуть более тяжелую подвеску-трансформер в которую вмещалось бы крыло.
На сайті написано об'єм багажника 50л і основне його призначення - вміст спідглайдера, однослойного параплана, або меланького параплана до 23м.кв. без лєсок в передній кромці. В інших випадках вам потрібен рюкзак.
Вигода в вазі очевидна. Найлегша підвіска з протектором від 3,5-4 кг, найлегша з повноцінним еірбегом - від 2,5 кг. Вага цієї підвіски в районі 1 кг. Крім того повноцінний парапланерний рюкзак від 1 до 1,5 кг ваги. Я юзаю рюкзак фірми Nearbirds вага якого в районі 0,5 кг (сподіваюся SC колись розродиься таким виробом  ;) )і з такою підвіскою я можу засунути в нього 2 параплана, купу шмоток  і прилади. Також я доробив зйомний клапан вагою 150г в який влазить шолом, взуття, вода і т.д.
Тому виграш в вазі для мене 4-5 кг отак запросто. Це 20-25% від ваги всього спорядження!  :o

2. Эир бэг есть только снизу. Спина не защищена. У меня было падение на спину при посадке на очень ограниченную площадку, к счастью, падала с небольшой высоты, отделалась легким ушибом.
Роль протектора для спини виконує наповнений речами  і рюкзаком багажник. Про це написано на сайті. Еірбег тільки знизу.

3. Надувается эир бэг не полностью. Его передняя стенка под напором воздуха вминается во внутрь.

Є така проблема, особливо в перші хвилини польоту. Я теж пропонував розробнику збільшити об'єм еірбега, змінити кут вхідного клапана. Щоб протектор був більшим і надувався краще.

4. В полете бедра опираются на два раздельных ножных обхвата, под каждым из которых проходит ремень. С этим связано несколько проблем при длительных полетах. Во-первых, ремени передавливают заднюю поверхность бедра, нарушая кровообращение в ногах. Во-вторых, постоянно расходящиеся левый и правый обхваты, нужно силой мышц ног держать вместе, ноги при этом необходимо держать в сцепленном стопами состоянии. После полутора-двухчасового полёта ощущается сильная боль в мышцах и непреодолимое желание идти на посадку. Подножки в комплекте у меня почему-то не было.

У мене на тандемній була така проблема. За 10хв польоту сильно передавлювало бедра і виникав значний дискомфорт.
Вилікувалось просто - підвіска тупо була мені замала. Виробник пошив більший розмір і проблема відпала. Ремінь повинен "передавлювати" передню частину бедра а не задню. Пілот повинен типу "провалюватись в гамак". Якщо ромір замалий - тоді давить в задню частину і сидіти не комфортно.

Також це лікується наявністю підножки. Якщо ви багіто літаєте маршрути, як в написали - то мали б це врахувати. Мені особисто без підніжки нереально літати більш ніж 10хв в будь-якій підвісці. Крім того підніжка знімає тиск обхватів на бедра.
Підніжка в комплект не входить - її можна замовити окремо. Я завжди замовляє підніжку до всіх відкритих підвісок і навчаю учнів без підніжки не літати взагалі.  :)

Раджу замовити неопренові "подушечки" на ремні на ліпучках (ті що йдуть на ножні обхвати з Vector 1/2, X-cool і т.д.) і поставити їх на ті ремні під обхвати.

нужно силой мышц ног держать вместе, ноги при этом необходимо держать в сцепленном стопами состоянии.
Лікується підніжкою

После полутора-двухчасового полёта ощущается сильная боль в мышцах и непреодолимое желание идти на посадку.
Лікується підніжкою

5. В полете не ощущается жесткой опоры на спинку сидения. Особенно чувствуется отсутствие поддержки в поясничном отделе. Через 30-40 минут полета начинает болеть спина.

Лікується повністю набитим багажником і підніжкою. Також регулюванням кута підвіски. В надто "лежачому" положенні, з пустим багажником і без підніжки на 5хв польоту мені вже хочеться когось вбити. Як ви витримуєте 30-40хв я хз  ;D Звісно опорі нізвідки взятися - це ж ультралайт підвіска.

6. Подвеска излишне "нервная". Любая неровность воздуха мгновенно ощущается, это делает полет очень дискомфортным и энергозатратным. При полетах в термических потоках очень трудно управлять весом, потому что сидение "играет" под попой, не давая возможности точно перенести вес и четко сконцентрировать его на одной стороне сидения. Отсюда неточная обработка потоков и физическая усталость.
Лікується повністю набитим багажником і підніжкою. Також регулюванням кута підвіски. Не пам'ятаю чи регулюєтьсяширина грудного ремня. Здається що ні. Звісно коли вам некомфортно - то і польоти будуть "нервові"

7. Акселератор присутствует, но практически не работает. В подвеске есть только один блочок для акселя на краю сидения возле колен, веревка акселя, пройдя через него, напрямую соединяется с веревкой акселя на рядах крыла. Пытаясь выжать аксель я летала вертикально стоя на нем, нагружая его всем весом, но не смогла выжать его ни на сантиметр. Очень странно, но крюк брюмеля на веревке акселя на рядах крыла, соединяется со странного вида карабином с муфтой, идущим в комплекте с акселем подвески. Это выглядело тем более странно, от того, что крыло и подвеска одного производителя.
Ну я особисто за те щоб аксель взагалі прибрати з такого типу підвіски. А якщо залишити - то дійсно система проводки потребує доведення.
Брюмель там для "сумісності з іншими інтерфефсами"  ;D Якщо у вас на крилі чи на акселі "карабінчик" то знімаєте брюмель і чіпляйте обидві петлі на цей карабінчик. Юзаю так вже купа років - а брюмеля в еру безопльоточних строп - це зло! Перше що робл при розпаковці нового крила - викидаю їх нафіг.

8. Бывает, что во время усаживания в подвеску после старта, ножные обхваты заворачиваются и их очень трудно расправить в полёте.
Лікується підножкою. На тандемній (де немає підножки) в мене теж пару раз завертались. Розвернути реально неудобняк. Доводиться витягувати рукою.

Не смотря на все сложности эксплуатации подвески, она может подойти для коротких полётов с небольших горок или недолгих полетов в динамике с возможностью посадки на большую ровную площадку, но никак не для XC полетов как рекомендует производитель.

Ну а тепер напишу те що з самого початку мав би написати і не віжповідати по пунктах.

1. Виробник не рекомендує цю підвіску для XC польотів, він просто каже що її можна також використовувати для XC польотів. Тобто якщо у вас є така підвіска - ви також можете в ній літати маршрути чи тіліпатися в динаміку, якщо напр. їдете в відпустку і не можете тягнути з собою величезний рюкзак. Також якщо вам виходить час від часу десь підлітнути і для цього не хочеться купувати окрему повноцінну підвіску.
2. В "драбинці" призначення для рівня пілотів - це підвіска майже в самому верху - навіть вище ніж X-cool. Ця підвіска не для початківців! А для сурових дядьків - восновному парахайкерів і т.д. Їм впринципі супер комфорт не потрібен. І якщо на 3 годині маршруту після парахайкінгу виник якись дискомфорт - їм то не сильно муляє  :) Також підвіска не для початківців, які будуть падати на спини і випробовувати протектор на міціність.

Інший варіант це развлєкушні польоти десь в бризу в ламінарних і комфортних умовах. Підльоти з горок, Посадки на точність і т.д.
Основне призначення це паратреккін і парахайкінг. Класичний параглайдінг - як додаткова альтернатива - про це написано на сайті і табличці призначення!

Вибачте - але якщо ви купили цю підвіску суто для польотів XC та ще й в горах - то ви просто помилилися з вибором! Ця підвіска не для комфортних багатогодинних XC польотів в умовах крутої термічки і небезпеки!
Це ультралайт підвіска, яка впринципі не може бути дуже комфортною і дуже безпечною...

Особисто моя думка - підвіска для свого призначення (і особливо ціни!!!) є добра.
Для більшої придатності для ХС польотів (якщо таке треба...) - її ще треба довести до ума, і впевнений що це не складно.
ПС: тандемний Ascet-Pilot особисто під мене вже довели, хоч після першого прототипу я надіслав виробнику тексту більше ніж тут раза в ТРИ + фотки, креслення і схеми.

Offline Konfetka

• Newbie
Фал перетирається об карабін, хоча не несе ніякого навантаження.
Довжина кінців відрізняється на сантиметр, через це на запасці навантаження на один кінець буде більшим.
Навантаження на ручку запаски має бути півтора кілограми, не залежно від того нова вона чи стара.
Речі в рюкзаку ніяк не можуть виконувати функції протектора. І жорсткості у спину не додають, для цього треба повний рюкзак напхати. Чим?
Підвіска точно мого розміру, більший розмір не вирішить проблему з ременями.
Якщо стільки проблем лікується підніжкою, то чому її не було в комплекті? До того ж мені обіцяли, що вона буде. Доречі, бракувало не тільки підніжки, а ще деяких замовлених дрібниць, за які платила і на які досі чекаю.
Якщо аксель є, то він має працювати. Підхід "якщо береш таку підвіску, то аксель не потрібен", не є правильним. Якщо не потрібен, то хай його не буде в комплекті і не варто за нього платити.
Брюмель і муфту викинула.

Вважаю цей відгук потрібним для того, щоб хтось не помилився з вибором, очікуючи, що зможе літати комфортно більш-менш довгі польоти.
І ще сподіваюсь, що недоліки будуть прибрані в наступних моделях.
Нажаль, я не мала можливості протестувати обладнання вдома. На коротеньких польотах з бугрів недоліки не помічалися.

Offline Ozz

• Андрій Когут
  • Hero Member
  • SC Space
Фал перетирається об карабін, хоча не несе ніякого навантаження.
Може об муфту карабіна? Тоді як варіант зафіксувати його резинками, як на мольях стропи. Треба питати виробника.

Довжина кінців відрізняється на сантиметр, через це на запасці навантаження на один кінець буде більшим.
;D Ні не буде на один кінець більшим. Просто ви будете перекошені "по крену" на 1 см.  ;D На моторних парапланах і аерошютах вільні кінці переважно різні на 5-10см. Там це для компенсації реактивного моменту гвинта.
Тут звісно мабуть це "брак", але він не критичний. Думаю виробник вам його замінить без проблем.

Навантаження на ручку запаски має бути півтора кілограми, не залежно від того нова вона чи стара.
Мабуть так і є. Точно сам не знаю які норми для цих ліпучок.

Речі в рюкзаку ніяк не можуть виконувати функції протектора. І жорсткості у спину не додають, для цього треба повний рюкзак напхати. Чим?
Речі не протектор - факт. Протектора для спини НЕМАЄ. Така конструкція. Але якби я в ній падав то краще багажник з речами ніж пустий.  :)
Якщо напхати багажник - рюкзак, одяг, стає чуть комфортніше. Реально щоб туго набити рюкзак речей треба дофіга і навряд хтось з собою стільки потащить.
Жорсткості спинки не буде - це ультралайт підвіска. Де їй взятися?

Якщо стільки проблем лікується підніжкою, то чому її не було в комплекті?
От тут я сам не розумію. Краще б підніжка замість акселя. А все кріплення під аксель викинути. Не треба акселя на таких підвісках. Аксель провокує його давити і, як відомо, більшість проблем з "пригодами" виникають на акселі. А для підвіски з невисоким рівнем "протекції" це не є добре.

Я не виробник і виробника не вигороджую. У підвіски є певні проблеми, впевнений що вони будуть виправлені.

Ви просто помилилися з вибором підвіски.

Це ультралайт підвіска для fun-flight - вимагати від неї комфортності і безпеки якось дивно...
Вона точно не для ХС в жорстку маршрутну термічку. Літати в бризу чи в легких безпечних умовах. Зльоти з гір, посадки точність, польоти на спідглайдері чи однослойніку.
Також вона для професійних пілотів що займаються парахайкінгом і паратрекінгом.
Конкретно в своїй - після всіх доводок я б міг летіти маршрут 2-3 год чи стільки ж часу "висіти" в динаміку. Але якщо робити це регулярно - то нафіга? У мене для цього нормальна комфортна і безпечна підвіска.

Звісно треба щоб ніхто не помилявся з вибором. Перед покупкою вам потрібно було оцінити для чого саме ви плануєте використовувати і проконсультуватися з диллером.  8)
Також виправимо на сайті, що було ЩЕ БІЛЬШЕ зрозуміло для чого саме ця підвіска, який рівень комфорту і безпеки.

Seiko Fukuoka точно хнає для чого ультралайт підвіски  ;D

Offline Konfetka

• Newbie
Щодо призначення підвіски і рівня пілота можу зауважити, що в школі Скай-кантрі мене вчили саме на такій, але у неї еірбег був набитий протектором. Обрати допомогли також в Скай-кантрі, відмовивши від озону як від першого спорядження, і запевнивши, що ця підвіска мені підійде і в ній літають довго і комфортно.
Якщо вам вона подобається, то можу продати за пів ціни. Вона майже нова. Для пасажирів ідеальна :)

Offline Ozz

• Андрій Когут
  • Hero Member
  • SC Space
Для пасажирів я особисто буду використовувати тільки варіант з дошкою!  :) Тимбільше тандемлю не в горах а з лебідки - для мене вага і розмір не настільки важливі.

Якщо за пів ціни - то ловлю вас на слові,  ;D але мушу провести рекламну кампанію серед знайомих походістів, так як є кілька бажаючих на нову.
Можна бронь на кілька днів?

А який у Озона є такий аналог? І за яку ціну?

У мене дівчинка-учльот теж взяла таку підвіску і теж я радив. Сам через вагу і компактність - бо ж багато переїздів і літак. Через кілька польотів дійшли до висновку що на Колумбію і польоти в горах і в термічку - для неї як для початківця буде стрьомно. Тому залишили вдома а там арендували повноцінну відкриту.

Offline Ozz

• Андрій Когут
  • Hero Member
  • SC Space
Ось відео де якнайкраще показано для чого ця підвіска: https://www.youtube.com/watch?v=5Dv8q61vbYM
Навіть WV Haska виявилась трішки заважкою і завеликою.
Інший парахайкер тащить повноцінний WV Velvet-2.
Обидвоє вибрали SC Ascet для таких цілей.

Offline Ozz

• Андрій Когут
  • Hero Member
  • SC Space
Підвіску куплено у Konfetka за пів ціни + наша доставка  bravo