Поиск от Google

Андрій Чучко має всі повноваження як Адміністратор та модератор на цьому сайті.

Автор Тема: Бивакфлай в Карпатах. Насколько реально?  (Прочитано 12244 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Jnets

• Hero Member
  • Дмитрий Меленевский
Камрады, посоветуйте, насколько реально такое мероприятие? Откуда старт, как...
Следите за знаками!

Offline Prohfesor

• Jr. Member
  • Павел
 ukraine
Более обстоятельный вопрос.

Подскажите кто знает, всё что есть, хорошие стартовые площадки в Карпатах.
Хорошо бы с координатами, но и словесное описание тоже хорошо...
Откуда и как заезд/подъем пешком на старт, где и какие посадочные площадки...
« Останнє редагування: Лютий 10, 2010, 22:49:18 від prohfesor »

Offline Богдан Базюк

• любители лебёдки
  • NOVA, PHI, FLOW, ADVANCE, Syride
2 Жнец: Мероприятие реальное, поройтесь в форуме. Лёши, Савельев и Кабыко неоднократно выезжали.
2 прохфесор: А большими буквами хорошо. что написал, а то иначе не видно :vidixay: Ещё цветными практикуют, чтоб аж в глазах мерехтело ;)
Стартов полно, летных и необлётаных мест ещё больше - все за раз не опишешь. Изучайте километровки, оценивайте свой опыт, возможности и желания. А потом спрашивайте по конкретным местам.
http://dostavkausa.in.ua - доставка товарів із США та Європи
Параплани та спорядження NOVA, PHI, ADVANCE, FLOW, KOBO GPS(vario), Syride
e-mail: gradientpara(в)ua.fm +З8О5ОЗ1О4882

Offline Алексей Савельев

• любители лебёдки
  • In God we trust
Та че советовать
Полетим летом.
Главное чтоб погода совпала с свободным временем.
Хочу пролететь Черногорский хребет: Пикуй-граница-Пикуй.
При хорошей погоде за один день можно слетать.
In God we trust гы

Offline Sasha Krasily4

• Full Member
Живу майже в Карпатах (на прикарпатті) і 4 роки жив у Закарпатті. Стартувати можна практично з усіх полонин в горах і приземлятись там же. На полонинах є колиби, так щоб вниз далеко не сходити на ночівлю. також багато на Закарпатті бачив вівчарів, в них можна запастися деякими продукатами. На старти доїхати можна, але не так щоб на простій машині, хоча піднятись пішком кілька годин тоже корисно буде  :0-133:

Offline Богдан Базюк

• любители лебёдки
На старти доїхати можна, але не так щоб на простій машині, хоча піднятись пішком кілька годин тоже корисно буде 

гора Апецька, 1512 м.http://www.panoramio.com/photo/15683962, з Великого Бичкова ч-з Водицю до полонини, 1250 м. над рівнем моря, веде майже ідеальна утрамбована дорога, Сівіком заїжджав без проблем. Хребтик під всі напрямки вітру. Вже другий рік ніяк не зберусь облітати. :(

Offline Sasha Krasily4

• Full Member
На Апецьку заходив кілька разів пішком... але з Дубового (там жив). Звідти заїздбув поганий. Хребет класний, там на дельтах колись літали. а ше вниз в напрямку до Дубового є колишня вертольотна площадка.
Планую машиною туди весною (сам незнаю коли), можна якось стикуватись

Offline Prohfesor

• Jr. Member
  • Павел
2 Bogdan Bazyuk

Ну, километровки изучать это самая первая мысль. Я уже давно этим занимаюсь. Только вот практика и карта вещи разные, особенно в таком деле как пригодность к полетам. Попробуйте найти, например, Климуху на километровке. Нашли бы, не зная где она? Имея в зубах десяток карт крыма и представление о том, какая должна быть гора... ну найдете может с десяток мест, которые в теории могут быть летными.
Все таки проще спросить людей, которые уже эти места давно облетали и хорошо знают.
А большими буквами потому, что сообщение не первое, а вопрос мест и подъездов к ним он все-таки важен. Бегло просматривая тему можно и не заметить.

Krasily4

Вы можете подсказать такие старты из своего опыта, к которым будет не очень далеко идти от автобусной остановки? Я планирую как раз идти пешком. Пару часов это не страшно, а вот если километров 15, да еще и вгору...

Offline Чайка1

• Full Member
  • Aspen 3
Тоді тобі  - Боржава, Одаїв, Мигове, Тюдів , Чота-Крилатих ( всі облітані і легко доступні)

Offline Sasha Krasily4

• Full Member
Ну кілометрів 15 то і буде пару годин :) і прийдеться йти полюбому вгору. На рахунок тієї самої Апецької то з Дубового треба буде підніматись 3-4 години і без провідника складно буде..  є старти нижче години за півтори години ходу від автобусної зупинки але там треба підстроюватись під конкретиний вітер (по-моєму південно-східний). це по Дубовому (Закарпатська обл. Тячівський р-н)
Кажись в Рахові є льотні місця непогані. Я там був тільки проїздом і в гори не піднімався, скільки часу чи км туди іти, незнаю.

На рахунок стартових площадок то я літаю вдома http://paragliding.in.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=119&Itemid=23 підніматись всередньому на гору пішком 40хв,. але маршрутами похвалитись неможу :(

Власний досвід в мене тільки походеньки на 1-2 дні в гори. Стартів потенційних багато є по горах. Буду конкретно займатись цим з весни коли зійде сніг. Походу і інфу буду кидати.

Offline Jnets

• Hero Member
  • Дмитрий Меленевский
Буду благодарен за любую информацию. А подъемы в гору по 3-4 часа мня не пугают, а наоборот, радуют.
Следите за знаками!

Offline SKYCLUB

• Hero Member
  • Александр Федак
Леха, а Черногорский хребет и гора Пикуй - совсем разные хребты в совсем разных местах...

Offline Чайка1

• Full Member
  • Aspen 3
Мій кум помішаний на горах літом що місяця лазить по горах  Гоерла Чорногора Піп- Іван Драгобрат. Їде на уазі а далі пішки можу дати тел . може знюхаєтесь. Сам він житомерський - живе тут .

Offline Богдан Базюк

• любители лебёдки
На Апецьку заходив кілька разів пішком... але з Дубового (там жив). Звідти заїздбув поганий. Хребет класний, там на дельтах колись літали. а ше вниз в напрямку до Дубового є колишня вертольотна площадка.
Планую машиною туди весною (сам незнаю коли), можна якось стикуватись
З Дубового теж пробували з Вадіком Яценко заїхати але вперлись в сніг. Через Бичків хоч трохи далі з Тересви (моє рідне село), зате без проблем. Обов"язково зістикуємось.
Леха, а Черногорский хребет и гора Пикуй - совсем разные хребты в совсем разных местах...
Лёха наверное имел ввиду Петрос ;)

Offline SKYCLUB

• Hero Member
  • Александр Федак
Наверное ;)
 А напротив Пикуя тоже тянется довольно длинный и довольно крутой на юго запад хребет, лысый и с кучей посадок внизу. И обычной машиной можно выехать довольно высоко наверх, мы зимой выезжали.