Поиск от Google

Фонд взаємодопомоги пілотів!!!
Голова Фонду Сергей Сергеев (Київ), тел. +380505250259
https://paragliding.in.ua/index.php?topic=542.0 та http://www.nebo-forum.kiev.ua/viewforum.php?f=20

Автор Тема: Нужен совет - радиостанция  (Прочитано 26035 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Offline Константин Гончаренко

• Hero Member
  • +380 67 460 52 25
Re: Нужен совет - радиостанция
« Reply #15 : Грудень 28, 2012, 19:51:39 »
А я сторонник профессиональных решений

Offline KUM

• Full Member
  • Сасин Дима
« Reply #16 : Грудень 28, 2012, 21:49:08 »
Согласен.Качество связи часто играет важную роль(буксировка или стоп таск из за грозы)
Добрый ветер всем!!!

Offline Василий

• Full Member
« Reply #17 : Грудень 29, 2012, 10:47:10 »
Большое спасибо всем, кто поделился своим опытом и наблюдениями.
Общее представление сформировалось. Думаю, тему можно закрывать.

Offline Андрій Чучко

• Administrator
« Reply #18 : Грудень 29, 2012, 12:38:18 »
ИМХО все эти дополнительные микрофоны и наушники на шнурочках
резко ухудшают качество и надежность.
Пользуюсь очень простым и ленивым решением,
хотя в этой подвеске нет даже неопренового карманчика.
Не выпуская клеванты, в двойных зимних рукавицах, в шлеме-интеграле - никаких проблем.

Offline axel

• Hero Member
  • Антонюк Василь
« Reply #19 : Грудень 29, 2012, 13:43:13 »
ИМХО все эти дополнительные микрофоны и наушники на шнурочках
резко ухудшают качество и надежность.
Пользуюсь очень простым и ленивым решением,
хотя в этой подвеске нет даже неопренового карманчика.
Не выпуская клеванты, в двойных зимних рукавицах, в шлеме-интеграле - никаких проблем.

Выскажу лично свое "фе" этому способу так как очень неудобно ... хоть и есть карманчик под рацию.
У меня за частую не хватает длины брейка чтоб дотянутся к кнопке.Притом тяжело ее нащупать в перчатках.А при стремной погоде или наборе в спирали вовсе не хочется отвечать ... и это очень достает когда летишь с кем то пизд.чим маршрут :)
Сам склоняюсь к кнопке на палец и встроенным наушником и микрофоном в шлем. 

Swing Astral 7
0502904072

Мы научились летать в небе,как птицы.
Мы научились плавать под водой, как рыбы.
Осталось теперъ научиться жить на земле как люди.

Offline Василий

• Full Member
« Reply #20 : Січень 16, 2013, 16:16:47 »
Прийшла радіостанція, досить швидко. Час проходження від оплати до отримання 11 днів. Говорити щось про неї рано, але перше враження позитивне. Приємна вага у руці, всі кнопки функціонують, барарея впевнено лягає у корпус радіостанції.
Всі недоліки будуть вилазити під час експлуатації, але судячи по відзивам їх має бути небагато та і вони не суттєві.
Ще раз всім вдячний за поради.
Маю надію, що наступний рік буде насичений гарними парапланерними подіями та красивими маршрутами  pivasik

Offline Sergiy Gurnitskiy

• Hero Member
« Reply #21 : Січень 16, 2013, 19:33:38 »
Мої вітання!!!
Страх, це не життя.
t. O67254442O
t. O66653O736

Offline covex_sev

• Sr. Member
« Reply #22 : Січень 16, 2013, 20:02:01 »
с кнопкой на пальце и гарнитурой под маской (балаклавой) не было проблем ниразу за 2 года использования, какое бы профессиональное решение не было (исключая ларинговфон) ветер всегда мешает во время передачи и принимающие половину или больше не слышат, тем более рация в карманчике на ремнях подвески, хочешь не хочешь от управления все равно отвлекаешься, а с тенденцией к "быстрым" крыльям, может быть черевато последствиями.
Для гарнитуры на шлеме обязательно микрофон должен быть в поролоновом чехольчике (в комплекте часто такого нет) иначе все равно прорывается шум ветра.

Offline Василий

• Full Member
« Reply #23 : Лютий 19, 2013, 10:21:29 »
Маю бажання поділитись сумною історією з щасливим кінцем.
Початок  історії – це вибір радіостанції. (http://paragliding.in.ua/index.php?topic=10253.msg88561#msg88561). 
Після обговорень та порад колег по небу, я зупинився на Baofeng UV-5RВ. Зроблено замовлення, успішне отримання у поштовому відділенні  - і я щасливий власник радіостанції. Перше тестування показало повну працездатність радіопристрою, але технічний склад розуму не міг заспокоїтись, поки не проведе всі експерименти з новою іграшкою.
Шукаючи цікаву інформацію в тенетах інтернету, я вияснив, що в станції є додаткові можливості, але при умові пере прошивки її за допомогою комп’ютера. Для цього потрібний спеціальний кабель.
«Навіщо мені це?» - сказав я собі. «Все що мені потрібно можна редагувати у вбудованому меню радіостанції». На цьому мої експерименти закінчились.
Але у минулі вихідні, коли чіпляються дурні думки від того, що немає можливості поїхати на польоти, я знову взяв в руки радіостанцію та почав експериментувати. А саме:
-   Коли утримувати клавішу «3» і включити станцію, вона покаже поточну версію прошивки
-   Коли утримувати клавішу «6» і включити станцію, вона покаже номер станції
В цих даних я можу помилятись, але якісь дані станція видає….. я пішов далі. Може ще є таємні знання та «http://ru.wikipedia.org/wiki/Пасхальное_яйцо_(виртуальное)» у станції ?
Після невдалих спроб я попробував комбінацію «1» + «3» та включив станцію. Щось відбулось, і це «щось»  - це повний «ресет» станції. Після чого я вияснив, що станція перестала працювати на передачу. Проблем з приймальним трактом не було.
Як кажуть наші англійські колеги «Enough is as good as a feast» (від добра добра не шукають). Моя злість на самого себе переходила всі межі. Після пошуку рішення, вибір залишився невеликий. Або здати в ремонт, або спробувати все виправити самотужки. Другий варіант передбачав наявність прошивочного кабелю, якого в мене не було. Спеціалізовані магазини пропонували його мінімум за 7-8 доларів, але більш детальний пошук наштовхнув мене на просту схему, яку я зміг би повторити.
Подорож у радіомагазин зайняла не багато часу та й сумарна ціна комплектуючих склала 10,5 грн (незрівнянно дешевше, чим запропоновані варіанти у інтернет магазинах).
Результат на фото.
Після перепрошивки все стало на свої місця. Для ідентифікації радіостанції я прошив привітання з своїм іменем (щоб була можливість знайти свою станцію серед інших подібних).
Таким чином всім бажаючим, хто буде у Хмельницькому на тренуванні (http://paraglide.org.ua/forum/7-323-1) можу за символічних  pivasik перепрошити радіостанцію під потреби користувача.
В такому ракурсі я би попросив пілотів в темі виставити частоти та канали, які де-факто стали стандартом серед пілотів.

Offline Василий

• Full Member
« Reply #24 : Лютий 20, 2013, 08:37:20 »
Підкажіть частоти та канали.

Offline Данила

• Newbie
« Reply #25 : Лютий 21, 2013, 09:51:44 »
Приєднююсь, теж цікаво.

Offline mersmen

• Шевчук Константин
  • Hero Member
  • Директор газа
« Reply #26 : Лютий 21, 2013, 13:11:36 »
Да да особенно интересует МВД СБУ

Offline KUM

• Full Member
  • Сасин Дима
« Reply #27 : Лютий 21, 2013, 13:13:49 »
В Украине обычно 144.5мГц.А с каналами и подканалами почти никто не заморачивается.
Добрый ветер всем!!!

Offline Василий

• Full Member
« Reply #28 : Лютий 21, 2013, 17:34:55 »
ясно..... тоді питання викреслюємо.
Будемо працювати по факту

Offline JivaAtma

• Jr. Member
« Reply #29 : Лютий 25, 2013, 19:28:10 »
Вот бюджетный вариант новой радиостанции , с неплохой комплектацией http://radioproffi.ucoz.ua/shop/287/desc/voyager-air-soft  и по ценам сайт неплохой :)