Одаїв - Ясенів-Пільний 4.04.2021
4.04.2021 зробив перший маршрут цього року. Повторив той самий маршрут, що пролетів ще майже 6 років тому - 3.05.2015 ще на своєму першому крилі Скіф А. Тоді це було для мене велике досягнення - 37 км.
Цього разу приземлився точно на те саме поле. Нащо щось видумувати, як вже знаю, що там нормальна посадка
Летілось цього разу трохи легше, по маршруту просідав трохи менше, але всеодно місцями (особливо за Раковцем, там де й того разу) відшукати і вкрутитись в наступний термік було не просто!
Ще була спірна ситуація на початку маршруту, коли я, ще з десятком пілотів, викрутили в стартовому Одаївському потоці. Потік закінчився. Всі шукали, за що зачепитись... Всі полетіли вертатись трохи назад, а потім шукали потоки на полях зправа...
Я розумів, що якщо полечу з усіма, то, скоріш за все там і сяду. Тому вирішив ризикнути і полетів в сторону наступної петлі Дністра навпроти села Долина. Там так само схил під північний вітер, і термодинамік там має працювати, головне попасти в фазу. І я попав!
Вкрутився під хмару, а далі вже було легше.
Як не дивно, ті десять пілотів, які зі мною летіли, швидко опинились на землі в Ісакові, а я полетів далі.
Так що, більшість не завжди права
Деколи краще приймати власні рішення, а не робити, як всі
Зразу після мого приземлення в Ясенові-Пільному, прийшла жінка з дитиною десь 5-6 років. Каже, що малий побачив в небі парашутиста і потягну, щоб подивитись.
Якраз був в мене в кишені шоколадний батончик, то дав малому. Думаю, йому було приємно, що з неба злетів парапланерист і щось йому дав
Жінка, помогла скласти параплан і показала дорогу до зупинки.
Як не дивно, але автобусів ніяких не було! І попутки не брали
Але, я везучий! Сам староста села Ясенів пільний Степан Петрович посадив мене в свою машину і безплатно відвіз в Городенку на автостанцію!
Далі знову неприємність - на дверях автостанції приклеєне оголошення, що всі рейси, автобусів в звязку з карантином відмінені! До 24 квітня.
Єх... Побрів в сторону дороги на Тлумач...
Та, тільки ступив пару кроків, зразу й приємність - зупинилась попутка в сторону Франківська! Доїхав до Озерян, а далі все просто.
Дякую всім, хто мені допоміг!